Debatt


Jag tog studenten förra året och jag vet hur mycket den dagen BETYDER för den som tar studenten! Därför tycker jag att Eskilstuna kommun ska ta sitt förnuft tillfånga och göra det som alla Studenter önskar; Gör det till BARA deras dag!

Därför kommer jag att publicera en debatt artikel ur gårdagens Eskilsuna Kuriren. Läs och ta ställning!



Låt oss få fira studenten

Allt började oskyldigt med att kungen skulle komma på besök den 6 juni, samma dag som vi tar studenten. Vi blivande studenter tyckte att det var dumt att kombinera två stora händelser på samma dag, men att det var okej för oss. Dock har studentdagen bara blivit värre och värre. Nu har kommunen planerat in Fordmilen, Vikingaspel i Stadsparken, där S:t Eskil-studenterna ska ha på- och avstigning av sina flak, konserter på Strömsholmen, spritförbud i parkerna, krockar med studenternas champagnefrukost och pressat ihop alla tre skolors utspringningar så att familjer tvingas välja vilken av sina blivande studenter de ska gå och se. Allt detta leder även till att alla flaken som studenterna åker runt på, inte kommer få rum och vi kommer därför få en ännu mer stressad dag.

Jag och många andra undrar därför: Är det inte vår dag? Efter 12 års skolgång, ska inte vi kunna få i alla fall en dag som bara handlar om oss och att vi klarade oss igenom hela skolgången? En dag av firande för oss? Varför ska inte vi få ha en lika underbar dag som alla andra studenter har fått? Varför ska vår dag bli en dag av kaos och irritation bara för att fira att Eskilstuna fyller 350 år, när stan egentligen gör det i oktober!

Ta hänsyn till att det faktiskt är vår tur nu att ta studenten, en jätteviktig dag för alla före detta, blivande och nuvarande elever, som bara händer en gång i livet. Snälla ni förstör den inte för oss! Det finns 364 andra dagar att fira, ni måste inte välja just den dag som vi tar studenten.

EN KLASS UPPRÖRDA STUDENTER



Debattartikeln finns också att läsa här.

Skärp er Eskilstuna Kommun!

Kommentarer
Postat av: Jennie

HELT RÄTT!

2009-05-12 @ 15:00:26
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Sara

vad gör du?(=

2009-05-12 @ 15:24:53
URL: http://saraotter.blogg.se/
Postat av: Sara

okej samma här (=

2009-05-12 @ 15:34:26
URL: http://saraotter.blogg.se/
Postat av: Jennie

Sv: Det var synd, jag trodde du hade svar på allt! ;)

2009-05-12 @ 15:50:54
URL: http://jenniesplace.blogg.se/
Postat av: Luucy

Hahahaha, känner inte just DOM utan 3 andra som kallas för EMD ;)



KRAM

2009-05-12 @ 15:57:52
URL: http://luucylouise.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Hehe tack!=D

Snygg blogg föresten=D

2009-05-12 @ 16:11:00
URL: http://jasminetunisia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0