Reebok Easytones


Igår slog jag äntligen till och köpte ett par av dessa underbara skor. Jag är verkligen supernöjd, dem är helt otroliga, har aldrig haft något bättre, skönare eller bekvämare på fötterna!!
Rekommenderast starkt!
Spring & köp, bara gört!Riktigt snygga också!

Nej, nu ska jag plugga inför supermega tentan på torsdag, ska även försöka tvätta lite mellan varven!
Tjong!


Hans majonäs honungen...


....grattis knugen på din 65:e födelsedag! Hurra, hurra, hurra, hurra!

Kung Carl XVI Gustaf.
(Bild lånad av ekuriren.se)

Förövrigt läste jag att det var nått stjärnskott som kallat honom för "hennes majestät", men det är klart att man måste ha det lite jämställt i kungahuset med.

Tjolahopp, tjolahej!


Mjau
Dessa supersöta kattungar föddes i Parken Zoo här om dagen!
Nästan så man funderar på att göra ett litet inchack i parken för att ta med sig några hem!

Hela artikeln finns att läsa här!

Glad Valborga på er allihopa föresten!!


Tlööööött


Alltså jag är så fruktansvärt trött, känns som om jag går runt i ett zoombietöcken, inge kul alls! Får fan tagga till nu så jag är pigg imörrn, då ska jag nämligen jobba natt för första gången i mitt liv, men kul skare bli!
Sen väntar två jobbnätter till, sen ska jag tagga för tenta på tisdag och för nästa i början av maj! Ska bli riktigt kul att jobba på fredag, då jobbar jag nämligen på Hoffmaestro på lokomotivet och det känns som om hela stan ska dit, kul kul! Undra hur många...och fulla kamrater jag kommer att träffa på, haha?!

Just nu befinner jag mig på landet och blir serverad god mat i form att hemmagjorda köttbullar och brunsås, det finns nog ingen godare husmanskost än just det!

Mamma har även visat lite filmer på youtube från mascadalen på Kanarieörarna, det ska tydligen vara den vackraste platsen i hela världen, men vägen dit är tydligen värre än en mardröm. Upp för ett berg på världens slingrigaste vägar och ner igen och tillbaka. Tydligen kommer inte ens bussen runt i kurvorna, utan får backa och hålla på. Brevid kanten finns endast några små "gråsuggor" och stup på typ 100 meter. Mamma överlevde dock, men är fortfarande i Chock, typ en sådär två veckor efter, haha!Tjo på er!


Spyrap


Jag trodde att spyrap var ett fenomen som var allmänt känt, men efter att ha upptäckt att så inte är fallet tänkte jag härmed ge en liten förklaring till detta fenomen som drabbar mig då & då. Kanske har ni upplevt detta, men inte riktigt vetat vad ni råkat ut för, men nu ska ni få höra!

Spyrap är alltså när man rapar, frivilligt eller ofrivilligt och det då kommer upp lite eller mycket magsaft med lite matrester. Det kommer dock inte så mycket och så långt upp att man måste "spotta" ut det (spy), utan man får med glädje...eller inte svälja skiten.. igen!
Spyrap är alltså inte = gott!

Så, nu när vi rätt ut detta. Hur många har upplevt denna "goda" sak?!


Barn


I denna kurs som vi läser nu i skolan, ingår barnkonventionen och barns rättigheter. När man läser och lär sig om den finns det mycket som förvånar, upprör och informerar!

Visste ni att;

* Den nuvarande konvetionen antogs 1989

*
I Sverige är inte barnkonventionen en lag
(vilket det anses av vissa att det borde vara & den kommer säkerligen att bli framöver. Den är lag i vissa länder)

* Det är bara två länder som EJ skrivit under konventionen och dessa är USA och Somalia

*
Alla personer som är till och med 18 år räknas som barn och vars rättigheter ska gå under barnkonventionen

*
Barnaga förbjöds i Sverige först 1979

*
Barnkonventionen består av 54 artiklar som reglerar barns rättigheter

* Konventionen utgår från 4 grundpriciper/artiklar och de övariga artiklarna tolkas utigrån dessa grundprinciper;

- Alla barns lika värde & rättigheter (artikel 2)
- Alla barns bästa (artikel 3)
- Alla barns rätt till liv, överlevnad och utveckling (Artikel 6)
-Alla barns rätt till att fritt uttrycka sina åsikter och att bli hörda och lyssnade på av vuxna (Artikel 12)

* Det är föräldrarnas ansvar att barnen har det bra, men ibland behövs det stöd och hjälp. Staten ansvarar för det skyddade åtgärder för barn som far illa.
"Staten ansvarar för att vidta alla tänkbara åtgärder för att säkerställa skydd och vård av barn som berörs av väpnad konflikt"

* Barnkonventionen gäller ALLA barn, även de papperlösa barn som finns i ett land

* Konventionen gäller även de ofödda barnen, dvs, reglerar även aborter & fosterdiagnostik

* Det finns många barn som lider av fattigdom, även i Sverige. Denna fattigdom ökar även i nuläget

* Barn är en idikator på hur ett samhälle mår. Ex, Indikationer kan vara;
- Hög självmordstatisitk hos unga
- Hög frånvaro och avhopp från grundskola
- Dålig hälsa hos unga (psykisk & fysisk)

* Detta gäller generellt världen över;

- Flickfoster aborteras oftare
- Flickor får sämre vård än pojkar
- Unga flickor gifts bord
- Unga flickor könsstympas
(ca 15000 kvinnor könstympas varje dag, ca 40 milj kvinnor är könsstympade idag)
Dessa punkter ger allmänt flickor en sämre start i livet än pojkar, men självklart finns det många pojkar som far illa, samt omskärs!

* Ett barns grundbehov är att vara sedd, att vara trygg, att duga & att vara behövd

* LEKA! "Lek = Liv!"

Det är fler barn än vi tror som far illa och det är vanligare än man tror, även här i Sverige!
Barn är också människor!

Här finns olika versioner av barnkonventionenAkuten


Japp, där hamnade jag igår, eller inte riktigt jag, utan Pontus!
Fina älsklingen skulle överraska mig med nytvättade fönster, men tyvärr råkade han tvätta lite för hårt och slog i med hadleden i en glastermometer som satt vi fönstret. Detta slutade med en trasig Pontus och en trasig termometer. Akuten, lite väntan och en ihoppsydd handled & en stelkrampsspruta blev resultatet av detta och jag fick tvätta klart fönstren själv, haha.
Men som tur var så mår han bra idag, men tydligen måste han ta det lungt i TVÅ ÅR framöver...hmm. Undra vem som kommit på det...Pontus??

Annars då, min skit mobil har äntligen fått åka in på lagning. Tillslut var det lättare att berätta vad som inte var fel på den, plus att när folk inte kan nå mig längre, speciellt när det är nödsitutioner, då blir jag fett lack. Så nu är telefonhelvetet hos telefondoktorn!
Nu använder jag min gamla mobil som funkade så dåligt innan, men som funkar så himla bra nu, eftersom min nya telefon funkade såå dåligt! Haha!

Idag har det blivit en långpromenad med fina Jennie, nästan två timmar gick vi och vi gick längs ån nästan hela tiden, ner på stan, ut från stan, förbi vilsta och lite längre och sen tillbaka till stan, och så hem från stan igen. Riktigt härligt var det, men jag har fått feta vattenblåsor på båda fötterna. Kanske dags att införskaffa ett par utomhus träningsskor?! Det ska jag fundera på, jag skulle ju inte säga nej till ett par easytone, men det gör min studentplånka!
Förresten så stannade vi till lite i Vilsta för att hälsa på hästarna, och när vi står där vänder sig en av hästarna med arslet emot oss och lägger världens stööörsta och lääängsta brakare! In your face, typ! Skithäst, haha.

Resten av dagen och veckan väntar plugg, två tentor väntar på mig här framöver. Sen i slutet av veckan blir det lite påskfirande och jobbande på Harrys! Det blir great!

Vill bara avsluta med en citat från Pontus från igår kväll när vi lång och diskuterade flintskalliga personer!
-" Vad heter han Sveriges statsminister? Fredrik Aschberg?!

Tjing på er!

Solbränd


...jag är röd på bröstet och har fina vita runda ringar från mitt halsband, jag är hot med andra ord! Det sticks även lite i läpparna och några pippifräknar har tittat fram och sagt hallåååå!
Detta är alltså läget efter en dag i vårsolen!
Ville bara säga det!

Sen vill jag bara hälsa till Jennie, som sitter och solar på sin balkong med sitt tjock-finger, hon sitter nämligen fast med fingret i en för liten ring sen....igår! Haha puss på dig sötis<3

Pling!


Sunnyday


Igår var allt bajs och trist, idag är allt solsken, haha.
Hatade gårdagen, satt hemma själv och pluggade vårdteoretiker och annat äckligt (men dock intressant). Pontus fick vara ute på landet och äta god mat och jag var ensam och inne, buhu på stackars mig. Jag satt dock ute och pluggade några timmar, men det var ju molning och kallt.

Idag är allt mycket bättre, solsken och mycket värme på baldaklavan (balkongen) och jag blir brun...eller i alla fall röd. Snart så ska jag dra och handla välkommenhem middag till mamma, som kommer hem från kanaria idag, jippi. Detta är alltså en bra dag. Har även hunnit med att plugga lite idag med, men idag var det mycket mer kul, kanske för att jag dag dumpa just de kära vårdteoretikerna!

Ska kanske även tillägga att gårdagskvällen slutade bra i alla fall, fick fin påskpresent av svärmor och svärfar. (tack snälla ni!) och jag och älsklingen såg två toppen filmer och för en gångs skull några filmer JAG vill se, haha.
Kvällen slutade mindre bra för grannen, då ambulansen var här inatt och hämtade ett något full festdeltagare, men äre fest, så äre!

Nej, nu måste jag dra vettni!
Tjong!


Skam på torra land...


...eller en liten båt på Läggesta soppstations egna lilla insjö!


Brinnande Häck
Så kan det gå när man släpper sig för fort! Haha!Den brinnande häcken!


Dayish


Great day today!
Först skola & träffa alla härliga classmates. Efter plugget drog Änni, Hanolish och jag till Slagsta glass (med ett stopp på Tuna också), det var mumsigt värre! Vilket vårtecken att Slagsta glass äntligen har öppnat, riktigt nice.

Nu sitter jag i sängen och solen skiner in genom fönstret och värmer mig, riktigt härligt! Jag firar detta genom att ta på mig värsta sommaroutfiten, shorts och tisha, härlish.
Firar också lite att jag faktiskt går på helg nu, ingen skola imorrn och jag ska unna mig att inte plugga hemma heller. På scehmat imorn står det i stället Hampus (mitt kusinbarn). En väldigt söt och cool grabb som älskar rosa<3
Imorn ska vi tydligen sjunga högt ur farmor Gunnels (farmor Gunnel, är min mormor) sångbok, jojmensan. Vilken tur att jag har sån fin och klar stämma dådå! Om jag känner oss rätt blir det nog lite fika också, för farmor Gunnel är bra på att bjuda på sånt och vi är bra på att äta sånt, jag bara älskar mormors bullar!

Nä, Hejdå flaggstång!


Skolish


Idag är det skolish dag igen, kul! Idag är det grupparbetish som gälller!
Igår hade vi förflyttningsteknik, det var intressant, haha. Jag kände mig väldig flummig på den lektionen, ojoj.

Ska strax göra i ordning mig och äta korv och makaroner till frukost.
Föresten råkade jag blotta boobsen för en kille på vår innegård nyss, när jag drog upp persiennerna, haha.
Vilken lyckodag det blev för honom idag!

Måste rusa!
Plong!Vad tycker ni? Är dem inte perfekta mina boobs?


Aina & Girfaffen


För ett tag sedan hade vi i skolan något som kallades för Vårdvetenskapens dag. Det var olika människor som har gjort forskningar och undersökningar inom vården. Tyvärr var det en ganska seg dag, men höjdpunkten var helt klart denna film. Aina får besök av hemtjänsten genom Giraffen, se & njut!
Haha!
 

 


Bortskämd


...ja jag vet, jag är en borskämd liten snorunge, hmm flickvän menar jag!

Detta beställde min kära pojkvän åt mig nyss!
Tack älskling!<3
Från StyleByTyra


Känd balkong


Nä men shit, jag tror vår balkong gått och blivit lite utav en kändis, han är nämligen med både på bild och webbtv på ekuriren.se idag! HahaDetta är skit konstigt, trots att vi bor typ 15 meter därifrån, märkte vi ingenting och hörde nada. Vi måste vara både blinda och döva, eller typ både och, dööh!

Ville typ bara säga det!
Tjingeling!


Batteritorsk x 4


Shit vilken dag det var igår alltså.
Jag skulle träffa Jennie en sväng för att fara till Tuna Park. Dagen började med att vi fick sätta igång Pontus sommarbil med vår andra bil då den stått stilla hela vintern och fått batteritorsk. Glad var jag då, för detta innebär att även jag får ha en bil, så jag fick Combin.

Eftersom jag skulle ner på stan först och klippa mig, tänkte jag vara lite smart att ta med bilen ner på stan, så kunde jag och Jennie åka direkt till TP efteråt. Lättare sagt än gjort, bilen startar inte när vi står i vildsvinet för den har fått...batteritorsk. Efter många samtal hit & dit kommer vi fram till att minuspolen till batteriet är glapp, så jag trycker dit den och vips funkar bilen igen.
 
Vi bestämmer oss för att åka till Tuna park i alla fall, för att sedan efter det åka till min fars jobb för att skruva fast polen. Efter en trevlig shoppingsväng, ska vi nu lätta hemmåt, men det vill förstås inte bilen. Batteritorsk igen, på TP parkeringen, denna gången går det inte att trycka dit den glappa sladden och bilden startar inte. Som tur var så var min kära svärfar i närheten, så även denna gången kom vi därifrån, jippi.

Nu åker vi raka vägen till Pappa jobb, utan att stänga av bilen såklart. Väl där ska pappa bara skruva dit sladden, detta är alltså en enkel åtgärd, men såklart gick en sladd av. Dock efter mycket om och men blev även detta fixat (om än provesoriskt), så vi lättar därifrån och jag släpper av Jennie och beger mig hem efter en jobbig dag.
Jag hinner inte vara hemma så länge innan Pontus ringer och säger att han fått...gissa vadå! Jo juste, batteritorsk på sin bil...igen. Tillslut lyckas han putta igång bilen och han tar sig från jobbet. Han måste dock fullladda batteriet, så han åker ut till sina föräldrar på landet och laddar batteriet och kommer hem kl tio på kvällen!

Gårdagen började alltså vi 10.00fm med batteritorsk och slutar kl 22.00em efter 4 batteritorsk på två bilar och en massa krångel!
Ja vad säger man, klart man ska ha bil!


Skitbilar!
Imorse startade både bilarna precis som dem skulle!
Peppar, peppar ta i trä! Blä!


Påskris


Glad påsk..eller vad säger man?! Kanske lite tidigt, men tyckte att det skulle pigga upp med ett litet vårtecken i hemmet. Detta är resultatet!

Inhandlade dessa fjädrar när jag var nere på stan med min fina mormor och åt på Mingan. En riktig mysdag!
Har även pratat lite i telefon med mamma borta på Canarias, låter som om hon har det riktigt bra! Fint väder och mycket god mat, det är hon värd....så länge hon kommer hem med massa presenter till mig förstås, haha!

Imorrn väntar först tandläkaren (sådär kul) och sedan skoldag, då är det nämligen dags för det praktiska momenten, det blir förflyttningsteknik, intessant och spännande och se hur det går.

Nu inväntar jag Pontus, vi ska käka rester från Mingan, mums! Undra föresten om han märker någon skillnad med påskriset...men det tror jag för han såg att jag hade städat hela lägenheten igår, inklusive rensat upp hela hans garderob som låg utslängd brevid sängen.
Nu ligger och hänger allt i ordning efter snygghet och märke, precis som man ska ha i sin garderob!

Tjong!


Min Helg


Shit vad tiden går fort, våren är på G, det märks i luften & på vädret (blåsten bland annat) och snart är det påsk. Påsk är en favrit högtid för mig, älskar färgerna och så är det ett säkert vårtecken!
Min kära mor är på vårdresa på kanarias och hon har redan varit borta två veckor, halva tiden, tyckte hon åkte igår.
Skolan går också skit fort, redan mer än halvvägs på andra kursen & det jobbigaste är gjort, nu väntar dock två eximinationer, praktisk och skriftlig. Spännande & Nervöst!

Har haft en riktigt toppenhelg.
I fredags firade vi fina Anna som bastat 22år, riktigt trevlig. Kvällen avslutades med ett trevlig utgång och i just love my girls.

Igår (lördag) blidde det först shopping mys med Pontus, han hittade massa fina grejer och jag ett par trosor, hihi. Blev både besök på Tuna & i Västerås. Efter det blev det storhandling och sen hem för bastumys. Älskar att basta, man känner verkligen hur all skit kryper ur kroppen och man känner sig så fräsch efteråt. Vi hade bokat kvällstiden 20.00 - 00.00, jättemysigt att basta på kvällen och slippa alla skitprogram på tv.

Idag (söndag) var det tvättdag, inte så himla kul, men välbehövligt. Vi har även hunnit med att kika film (Paranormal Activity 2) och Pontus lagadesupergod middag, couscous med stark korv och fetaost sås. Mums! Till efterätt gjorde jag nutella winerbröd, mycket mums det med.
Har som sagt haft en riktigt bra helg!

Nu inväntas Big Brother!
Tjoo!


Hejhej!


RSS 2.0