Till min sjukling Jennie<3


Tillägnar detta inlägg till Jennie, som ligger hemma och är sjuk med en dum bakterie! Krya på dig sötis!<3

Hmm, vad har hänt sen sist?
Jag har pluggat, pluggat och pluggat. Har skrivit klart min hemtenta och även vår grupptenta, riktigt skönt. Har en hur skön grupp som helst, vilka tjejer! Vi har så kul tillsammans och vi skrattar mer än vi pratar! Dessa tjejer är verkligen guld värda och jag ser fram emot tre underbara år tillsammans med dem!! 

Första kursen i skolan är nu klar, bara en kursutvärdering som sker imorrn. Sen ska man förstås vänta på ett betyg också. Hoppas verkligen jag blir godkänd, men det känns rätt bra ändå.
På tisdag bröjar nästa kurs, vårdandets grunder, ska bli kul att få läsa en kurs som nu börjsr inrikta sig mer åt det jag faktiskt valt att läsa, sjuksköterska! I denna kursen blir den en praktisk eximination, vilket ska bli skoj, men nervöst!

I måndags var jag dock plugg ledig och hann med att träffa Jennie, innan hon blev sjuk! Mycket trevlig, vi gjorde stan och det är vi bra på, haha!
Annars har det inte hänt mycket alls. Ska ta det lungt mestadels i helgen och resterande vecka. Jag har blivit en riktig slöis, orkar inte göra så mycket, men det är ju så mysigt hemma. Men börjar känna mig lite festsugen, så får kanske bli en utgång någon helg framöver, nån som vill hänga med!?
Dock måste jag tillägga att jag självklart sköter mitt hushåll och det med bravur, haha!

Nu blirre tv! Tjong!



Tillägnar detta hjärta till mina pluggdudes! <3


Roller i gruppen


Vi hade en föreläsning i tisdags som hette kommunikation & grupprocesser, ganska intressant faktiskt. Det var även en kul powerpoint, tack vare läraren. Jag tror hon och jag har samma humor, för när hon skulle prata om roller i gruppen, visade hon dessa bilder!


Roller, haha. Humor på hög nivå..eller?! ;)


Hemtenta


Idag har det varit plugg hela dagen, jag håller på att skriva en hemtenta. Det har väll gått ganska bra idag, men det tar väkdigt mycket längre tid än man tror att skriva, eller inte bara att skriva, att tänka och läsa också. Är i alla fall snart färdig, ska bara skriva en avslutning men det får bli imorrn. Tur att jag tacka nej till jobb imorrn, för det visade sig att det blir en hel del plugg och även städning att göra under morgondagen.

Idag är jag ute hos mamma och pappa och pluggar, det kan vara skönt med lite miljöombyte. Är även skönt att bli lite bortskämd, har tillexempel fått mycket god mat. Först potatis och purjolöksoppa och senare ikväll blir det  någon slags tacokyckling gratäng, ska bli gott!

Härligt med fredag imorrn också och sen helg, ska försöka vara pluggfri i helgen och även då åka ut till M&P och kolla Melodifestivalen och på söndag är det tvättdag, ska kanske kolla på när P spelar badminton, kan bli en upplevelse det med!

Nu ska jag vila mina ögon lite!
Plong!


Helgen


Tänkte uppdtera lite om helgen som varit och om underbara alla <3 dag. Hade en super helg då jag på lördagen fick träffa både Malin och världens gulligaste hundvalp, endast 8 veckor gammal. Eftersom Malin var hundvakt så gjorde jag henne lite sällskap och det är inget jag säger nej till om jag blir tillfrågad fler gånger, haha. En riktigt liten knähund var det, som alltid var tvungen att sitta/ligga i knät eller iaf väldigt nära. Det var även supertrevligt att träffa Malin förstås, vi har alltid MASSOR att prata om!

Senare på kvällen bar det av hem till Jennie och Tobbe för att kolla Melodifestival och för att bli bjuden på toppen käk, nämligen hemmagjord (nästan iaf) kebab, mycket gott! Även där fick jag träffa jättesöta små "bäbisar", nämligen två små kattungar som var 12 veckor gammla. Måste jag säga att jag blev sugen på att skaffa katt?! Haha!

Söndagen gick i lathetens tecken, mys, mat och tv. Precis som en söndag ska vara. I måndags (igår) så blev det ännu mer mys, mat och tv. Jag och älsklingen gick en mysig promenad i det härliga men kalla vädret. Vi gixk även förbi Spicy Hot för att införskaffa lite krubb. Sedan blev det mys, monopol på xbox (riktigt kul faktiskt) och en härlig tvkväll ala svt 1. Fast självklart avslutades det, som alla andra tvkvällar med CSI eller Criminal Minds på Kanal5!

Idag var det vardag igen och skola. Mycket roligt, jag gillar ju skolan och tycker tyvärr att det är lite för lite schemalagda dagar i skolan, men jag känner på mig att jag kommer att få äta upp deta påstående senare under utbildningens gång. Idag var det en föreläsnig, ganska intressant faktiskt och VFU- Information. Kul att få veta lite om hur praktiken är upplagd och ser ut. 
Tog en lunch med några härliga klasskamrater och snackade både skola och en massa skit, precis som det ska vara.

Nu på eftermiddagen har jag pluggat och spelat Monopol med mig själv (tragisk, jag vet) och nu vätar jag på att Pontus ska komma hem så vi kan äta något tillsammans! Min fina älskling, som jag fick världens finaste rosor av igår, hihi. Han gick dock en hjärtformad form som man kan steka ägg med, romantiskt värre!

Tjao!




<3


Enjoy the Silence




Great Remix!


Friday


Fredag idag alltså, nästan veckans bästa dag, jag gillar lördagarna med faktiskt! Vilket ruskprick väder det är ute idag, vilken tur att jag inte behöver gå ut idag, ska iof gå till mormor ikväll och äta middag, men hon bor jue bara ca 100 meter bort, haha. Idag är det återigen plugg som står på schemat, ska läsa boken Arbetsgruppens psykologi, trots att titeln innehåller ordet psykologi, så är den tyvärr väldigt tråkig att läsa, men man får väll stå ut, det kunde helt klart ha varit värre.

Ska bli trevlig att gå till mormor ikväll och käka lite, mormor gör alltid god mat!
Annars ser jag fram emot morgondagen då jag första ska till Malin och snacka en massa, så kul för det var väldig länge sen vi sågs, det blir tyvärr så när man är två väldigt upptagna kvinnor. Senare på kvällen ska jag hem till Jennie, för att se på Melodifestivalen. Jennie och Tobbe har även skaffat två små söta kattungar som jag sjävklart ser fram emot att se, det kanske t.om är så att dem lockar mer än min vän?! Haha nejdå klart jag vill träffa Jennie också!

Nej, nu måste jag ta mig i kragen och börja läsa boken!
Pjong!


Pluggdag


Idag har det varit pluggdag för hela slanten, eller i alla fall för halva slanten, haha. Har skrivit på min hemtenta, så nu har jag kommit halvvägs och det känns skönt, även om man egentligen inte har en aning om man har gjort helt rätt eller helt fel, men jag gör mitt bästa i alla fall och jag tror faktiskt inte det är helt åt h*lvete.
Har även hunnit läsa lite i boken vi ska ha läst ut till på tisdag, det är ju ganska lungt med den för det är ju långt kvar till tisdag. I regel försöker jag plugga mycket i veckorna så jag får helgerna fria, sen har ju Pontus tagit ledigt på måndag också och då vill man ju vara social och inte bara sitta och plugga.

Har även hunnit med lite småtfix idag också, städa undan lite saker, fixat med disken, varit ute med sopporna (urk vilket väder), slagit in Pontus alla hjärtans dag present och duschat, haha det var välbehövligt kan man säga. Skulle ha följt med älsklingen till gymmnet imorse också, men vem vill egentligen gå och gymma vid halv åtta på morgonen när man annars kan ha sovmorgon. Så gymmet får det bli en annan dag, förmodligen på söndag. Vet inte om någon lagt märke till det, men min PT Jennie har varit lite frånvarande på sistone och detta beror på att min fina vän har fått jobb. Trots att det gör att jag förmodligen kommer bli en slappis på gymmet är jag ändå glad för hennes skull, det var du värd min underbara vän! <3 Mega grattis till dig!

Skippade även att gå till affären idag, skulle behöva handla lite men vem vill gå ut i detta väder? Haha nu låter jag som värsta gnällputten, men det är lugnt, positiva Amanda finns fortfarande kvar. Jag är lite smart i alla fall och skickar Pontus till affären istället, han har ju iaf bil.
Nu väntar jag bara på att han ska lsuta jobbet och handla klart, sen blir det våfflor till middag, vardagslyx ska det vara =)

Pling!


Great feelings


Härliga och våriga känslor börjar infinna sig mer och mer för var dag som går. Iof ska det tydligen bli svinit kallt och snöa imorrn enligt min pappa, men trots detta så känns det som om nu är det dags för vår! Trots varning om snö kan ingen förneka vårtecken som solen, solglasögon, alla hjärtans dag, melodifestivalen och killar i bara t-shirt på stan, haha. När man tänker på våren känns ingenting jobbigt längre.

Var i skolan idag med, roligt. Kan känna mig lite små stressad över vissa saker med skolan, speciellt på kvällarna (typiskt för att man är trött), men så fort man kommer till skolan och träffar alla trevliga, härliga, coola och softa människor, försvinner all stress helt och man känner sig avslappnad och hur lung som helst. Det här fixar jag. Tänk att man kan få sån pepp av en såna härliga människor och att en grupp kan fungera så bra. Har under hela min gymnasietid har jag arbetat väldigt mycket i grupparbeten, men inte förens nu inser jag vad grupparbete egentligen är och vad man kan få ut av det.

Idag träffade jag päronen över en lunch och en kort sväng på stan. Har varit värsta lyxveckan, med massa god mat och familje- och släkträffar, i like. Dock saknar jag min kusin lite, det kände jag när jag fick ett sms från henne idag, måste nog styra nått snart. På stan blev den en liten sybolisk alla hjärtans dag present inhandlat till Pontus. Jag är iaf nöjd med presenten, vi får se vad han tycker. Själv kommer jag få världens bästa alla hjärtans dag present, nämligen att min fina sambo har tagit ledigt på denna kärlekens dag. Då ska vi mysa!

Nu ska jag ta det lite lugnt igen, mår tyvärr lite illa, trökigt! Tjing






Olle Andersson




Haha, han är klockren!!


Vårpromenad


Det blidde en härlig lång vårpromenad runt nästan hela staden med Pontus!
Sol och varmt väder, massa folk som var ute och gick och även massa änder. På slutet av vår promenad stannade vi på La Luna för att köpa med oss Kebabrulle och Vikingkebab. Sedan bar det av hemåt för att äta.
Nu mätta och nöjda, så spelar vi Zombiekill och myser, very nice söndag!

Imorrn är det heller ingen skola, så imorrn går jag över till mormor för att träffa delar av Stockholmsläkten några timmar!

Nu Kill Zombies!



S(k)öndag


What a lovely Day! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är vår, haha men nästan i alla fall. Jag och Pontus ska gå ut och gå en sväng idag. Tanken var från början att gå till gymmet, men det känns sådär att stänga in sig i en svettig och mörk träningslokal.

Usch vad trist, vi upptäckte nyss att vi (eller snarare Pontus) har betalat dubbla hemförsäkringar, en för förra lägenheten, som vi flyttade ifrån för ett halv år sen och en för den nya, Blää! Hoppas verkligen man kan få tillbaka dessa pengar på nått sätt!

Igår var det ju Melodifestival och det har väl ingen missat. Vi konstaterade igår att alla tittar, fast ingen säger att dem gör det. Varför skämmas så? I alla fall så verkadr det som om jag är den enda som faktiskt tyckte i princip alla låtar var bra, det är klart ingen riktig höjdare, men låtar man gärna gör på radion igen! Varför klagar folk så mycket på Melodifestivalen egentligen, men det kanske är det som är halva nöjet med den?!

Nej, Nu frukost!


Frukost på sängen & Fira Mor


Nu ligger jag i sängen och väntar på att min underbara fästman ska komma med frukost, är man bortskämt eller vad. Gott ska det bli i alla fall & det blir bland annat min favorit chokladte, mums!

Senare idag ska vi åka ut till landet för att fira Mami som fyller på tisdag, då blir det ännu mera mat & tårta, det ska bli mysigt.
Senare ikväll börjar ju Melodifestivalen också och det måste man ju se, även om jag intecalltid tycker det är så kul så måste man titta på det, det är nått slags tvång som jag har, haha.
Till det ska jag förbereda gurk- och morotsstavar och blomkål som jag ska dippa och till det cola, så man kan säga att denna dag går i maten och "mysens" tecken! Härligt!

Måste bara tillägga. Igår såg jag och Pontus på två filmer, det var Kenny Begins (mycket bra och underhållande film, se den!) och Baksmällan, haha fy fan vilken knäpp film alltså, riktigt konstig, men också rolig. Så se den också, om ni inte redan sätt den, vilket jag förmodar att ni har för det är ju ingen ny eller okänd film direkt. Om jag inte hade sett Black Sheap (se tidigare inlägg) innan, så hade detta varit den knäppaste filmen jag sett
...nästan!

Nu kom frukosten! Tjing!


Tjära Mamma


En ganska seg dag idag, hjärnan känns som om den går på lågvarv just nu. Svårt att hänga med på seminariumet och föreläsningen idag, men ingen fara, jag tar mig. Bara en liten svacka efter att man varit så uppe i varv över skolstarten och all litteratur man ska ha in i huvudet.

Dagens roligaste var i alla fall idag på föreläsningen om Vetenskapligt skrivande. Hur man ska skriva i skirftspråk och inte i talspråk (Vilket man by the way alltid gör på tex en blogg).

Vår lärare;
"ex, Att istället för att skriva Kära Mamma, så skirver man Tjära mamma. Kära mamma är då en hälsningen, men Tjära mamma är något man kan göra...och tjära någon är ju inget man vill göra, i alla fall inte sin mamma!"

Då ställer jag mig genast frågan, vem vill man egentligen tjära, haha!?
Jag tyckte detta var skitkul, men jag tror ingen annan reagerade på det faktiskt!



Vem vill du tjära?


Mys med Mami


Idag blev det mys med Mami, jag behövde åka till Tonfisk Parkeringen (Tuna Park) för att hämta mina och Pontus förlovningringar som varit inne för gravyr,  som nu var klara. Då var jag såklart tvungen att tigga skjuts och sällskap av Mamma. Gravyren blev fin, speciellt på Pontus ring där det syns mycket bättre!

Sen blev det lunch på Mingan, mycket trevlig och mycket gott. Vi fick även för oss att ta en sväng på Myrorna, vilket var väldigt längesen. Jag var ofta där när jag var yngre och fynda bra och lite orginella saker och kläder, men nu var det som sagt ett tag sen. Men över min förväntan hittade jag några fina fynd faktiskt och jag blev mikket nöjd, haha.

Efter att ha hjälp mamma att handla bar det av hemmåt för en kopp te och återigen plugg! Idag har jag alltså lärt mig att se nya perspektiv på kunskap, ubildning och demokrati med hjälp av Bernt Gustavsson! Men oj vad det känns flummigt, okonkret och upprepande, men förhoppningvis har jag lärt mig lite nytt och ibland var det faktiskt riktigt intressant. Däremot ser jag fram emot morogndagens seminarium där vi ska diskutera litteraturen vi har läst. Förhoppningvis blir det både givande och intressant, men jag är också nervös. Det känns ovant att sitta i en större grupp och diskutera flummiga saker i en och en halv timme, haha. Men jag är positiv och det ska bli kul!

Nej, nu ska jag vila min ögon! Tjao!


Pluggeliplugg


Jajamensan, hela denna dag har gått åt att plugga minsann. Förutom pauser för frukost och lunch så har jag läst hela dagen. Känner mig som en fullproppad hönshjärna, haha.
Helt sjukt vad mycket information man kan mata hjärnan med, hoppas att någonting stannar kvar iaf.
 Den första kursen vi läser nu är väldigt flummig och innehåller inte så mycket konkret, vilket kan vara kul iof, men det får inte vara för flummigt. Dock känns kursen som en ganska bra start på denna utbildning, den innehåller mycket grundläggande och självklara saker, även mycket referensteknik, kritiskt tänkande och att skriva vetenskapligt!
Åh känner mig helt seg i bollen nu, haha!

Nu ska jag i alla fall lägga ner plugget för idag och börja invänta min fästman, som iof inte kommer hem förens åtta. Då ska vi åka och storhandla och sen hem och laga blodpudding! Gott!
Här vill jag också bara tillägga vad jag hatar att ha olika tider, det gör att vi alltid äter runt nio på kvällarna. Det gör att man får en jättekonstig rytm och att man alltid lagar mat när det bästa tv programmen på tv går. Men det är väll bara att stå ut, ett alternativ är att jag lagar mat och äter tidigare, men det är tusen gånger mysigare och trevligare att både laga mat & äta den tillsammans jue!
Varför kan inte alla jobb vara mellan 7 & 4?

By the way så håller grannarna i lägenheten över oss att renovera eller liknande. Från tidig morgon till sen kväll (dem håller på forfarande) bankar dem, sågar dem, dunsar dem & borar dem, plus att jag en antal gånger höll på att få några långa bräder i pallet och ner på balkongen där jag givetvis satt och pluggade! Blä på dem!



Plugghäst! Yes I am!


RSS 2.0