Sanning eller Bullshit


Ja det är frågan?
"Kvinna hittade penis i färdigmat"
En klasskompis visa mig denna artikel och jag vet inte vad jag ska säga.
Det ser väldigt äkta ut, men också helt sjukt!
Döm själva!Blää, huh!


Ord"Ett ord en människa fäster sig vid

Kan verka i oberäknelig tid

Det kan framkalla glädje livet ut

Det kan orsaka obehag till livets slut

Ja, det påverkar livet på jorden

Så slarva inte med orden!"

Alf Henriksson


Läser en väldigt intressant bok just nu om Kulturgrammatik (hur du ökar din förmåga att umgås över gränserna), det handlar om att vi i dagens samhälle möter mer och mer kulturellmångfald och det är viktigt att känna till och kunna hatera andras normer och värderingar.
Man behöver inte alltid hålla med eller tycka som andra, men att förstå att det finns oändliga skillnader oss människor emmellan och rätt & fel existerar inte, så har man kommit en bit på vägen!
Det är även viktigt att vara medveten om att saker vi kan uppfatta som märkliga, onstiga eller tom som brott mot mänskligheten osv, kan ha en helt annan bakomliggande faktor än vi kan ana.
Vi får exempel på vad dem Heliga korna i Idien faktiskt innebär för folket där och varför man omskär flickor i vissa länder.

Helt klart läsvärd bok!
Kulturgrammatik av Gillis Herlitz

AKUT JAPAN


Ville bara be alla som vill, att skänka pengar till Japan!
Det är offtarbart och oerhört hemskt det som hänt och det kan göra så mycket om alla är med och hjälper till!

Skicka AKUT JAPAN till 72900, så skänker ni 100 kr till Röda Korset.
redcross.se kan ni även följa deras arbete samt skänka valfri summa! Där kan man även skänka ett bidrag för att stötta de utsatta folket i Libyen!

Kom igen nu, gör en insats du också!
För det har jag gjort!Ärla


Är ute på landet hos mami och papi! Vi har lite avskedsmiddag för mamma som åker på resa till Kanarieöarna i fyra veckor nästa söndag. Skit god mat som vanligt, hemmagjorda köttbullar, potatis och brunsås. Även sallad med pappas goda dressing också!

Igår vann alltså Erik "manboobs" Saade, inte helt oväntat, men lite tråkigt. Hoppas dock att det kanske kan gå ganska hyffsat för lillkillen i Duskland! Dock tycker jag han verkar lite kroppfixerad, förra året sjöng han om Manboobs, manboobs, you can call it manboobs och i år blinkade ordet poop i bakgrunden hela tiden...eller stod det pop?! Jag tror på Poop!

Nu ska jag umgås med la familja igen! Fjong!


I poop you! <3


Jag hejar på Nicke Borg


Just precis, så är det! Hoppas som sagt att han vinner, men egentligen spelar det ingen roll. Sverige kommer aldrig vinna Eurovison igen och alla låtar kan man lyssna på så mycket man vill i alla fall tack vare spotify!

Det var mest det jag ville säga! Förövrigt så är redan popcornen och ostbågarna slut, men lite påskmust har jag kvar i alla fall. Mums, min favorit!

Tjosan!


Kakor & bönor


Mätt och belåten efter hämtmat från Innovation, sitter jag klar och inväntar föräldrar och svärföräldrar. Ikväll ska vi nämligen gå på Josefs och lyssna på Cookies n´ Beans. Riktigt grymma och duktiga tjejer!

Idag på dagen var det skola som gällde, föreläsning och infromation om VFU, men det bästa på hela dagen som alla andra dagar är såklart mina underbara klassdudes! Fan vad grymma dem är, love them! Så mycket som vi skrattar på en dag skrattar nog Sveriges befolkning på ett år, haha!

Nu dags för den allra sista touchen innan dags för avgång!
Tjong!


Vintage


I love it, second hand och myrorna jo men visst, men det bästa av allt min egen och min mors garderob!
Tänk att kolla in sina gamla (och då menar jag verkligen gamla) kläder och även titta djupt in i mors garderob och hitta massa vintage fynd, som helt plötsligt är modernt igen! Me like!

Hittade mycket fint idag när jag var hemma och hälsade på, bla en svart långkjol, armyfeak converse, army väst, virkad kort tröja och ett antal halsband!! Supernjöd med att kunna uppdatera vårgarderoben lite med nygamla plagg. Självklart blev jag även bjuden på mat när jag var hemma. Spicy till lunch och köttfärsås och spagetti till middag, jättegott!

NU väntar jag på min älskling som ska skjutsa mig hem!

Vill även passa på att tipsa om några favoritbloggar, som just handlar mycket om mode & vintage!

Colorelle modeblogg, Wonderland by Viola Bergström, Lisaplace


Tjoo!


Helg


Härligt helg, med underbart väder. Har tyvärr inte hunnit vara ute så mycket för igår var det födelsedagskalas i Västerås och idag är det tvättdag! Jag och älsklingen ska dock försöka gå en promenad mellan maskinerna senare!
Igår efter Västerås blev det Mellomys kväll hos min fina Jennie, det var mys som vanligt. Massa snack, skratt och gottis.
Idag blev det sovmorgon och en förmiddag framför Vasaloppet. Min älskling passade även på att beställa en efterlängtad OnePiece till mig och även göra frukost på sängen. Måste jag säga att jag har världens finaste pojkvän, hihi!?
Nu väntar vi på att första maskinerna ska bli klara, sen är det som sagt ut och njuta av solen och sen hem och laga någon god mat. Hmm, det är alltid så svårt att komma på nått att äta, men vi har köttfärs, falukorv, fläskfilé och lax hemma, så något borde vi ju kunna knåpa ihop!

Strax tvättstugan! Tjoo!

OnePiece Lusekofte Lillac

Mine, mine, mine!!!<3


Sööötis


Oliver, fyra veckor gammal.

Fyra veckor gammal, Oliver som bor i Parken Zoo! <3


Goats


Getter är märkliga djur!! Se och lär!
Gnegg


Jag är en plugghäst! Lite i alla fall, har läst en massa böcker inför ett seminarium vi har nästa vecka! På förmiddagen var det föreläsning, den handlade mycket om vårdande och vårdevetenskap och allt runt det, intressant! Tyvärr är det ganska svårt att vara koncentrerad en hel föreläsning, så mot slutet tror jag dem flesta, precis som jag tappar uppmärksamheten och tänker på annat, haha.

Så härligt väder idag och det känndes trist att stänga in sig i en lägenhet i stan, så jag drog ut till landet för att plugga och göra mamma lite sällskap, mys. Som vanligt får man också massa gott här och skönt att bli lite upppassad ibland och framförallt slippa laga all mat själv. Det känns som rena lyxen att få maten serverad och klar! Ikväll blir det lax och potatis, gott och nyttigt.

Imorrn är det hemmaplugg som gäller, men eftersom jag har pluggat på så pass bra dessa dagar innan, så blir det relativt lugnt imorrn, vilket är tur för då kan jag BARA fokusera på att läsa den engelska boken. Det känns väldigt ovant att läsa engelsk litteratur, speciellt när det är i utblidningsyfte, eftersom det är ett helt annat språk i sådan litteratur. Mem det är säkert både bra, nyttigt och nödvändigt att även läsa engelsk kurslitteratur.

Sedan väntar en ganska lugnt och trevlig helg på mig! Pluggfri ska det vara också, det är alltid mitt mål!
Nu ska jag vara lite social mot päronen! Tong!När jag studerat klart, kommer jag att vara smartare än henne!! Haha!


Vårdandets grunder


Ja, så heter den nya kursen jag började i igår(tisdag). Verkar både kul och intressant, men det var en ganska seg start på den igår, men det blir nog bara bättre och bättre. Tyvärr har det väldigt stor roll vem som föreläser, en dåligt föreläsare kan förstör så mycket, men ,men.
I denna kursen är det sjukt mycket mer att göra än i förra, men samtidigt känns det bra, för då känner man verkligen att man pluggar och motivationen blir bättre, fick ändå ett helt okej schema, fullspäckat och vissa veckor kommer vi säkert att avlida av stress, men det lönar sig sen, speciellt då vi i princip är lediga över påsk och valborg!
Igår beställde jag även studentlitteratur för nästan 2000 spänn, det var inte lika kul, men ska det vara, så ska det. Dock kommer jag ha nytta av dessa böcker under alla tre åren och förhoppningvis även efter plugget!

Annars händer det inte mycket, när jag är hemma vill jag bara till skolan och när jag är i skolan vill jag inte gå hem. Hemma pluggar jag eller gör typ nada, men jag klagar inte, jag har ju ändå ett hushåll att sköta. Jag måste säga vad bra jag ändå är på det, haha. I lördags storstädade jag hela lägenheten själv, till POntus stora förtjusning. Jag tar även hand om småplocket, disken och matlagningen, ja precis som en hemmafru, en plugghemmafru!
Men ibland får jag hjälp av fästmannen, så det är ingen fara!!
Ikväll tror jag att det får bli toast, med vitlöksås och lite sallad, det är riktigt gott!

Nej, Nu ska jag bege mig till köket! Plong!


En Jesus toast någon?...eller är det en gammal version av Ola Salo?!


RSS 2.0