Berätta om meningen med livet. Lite kort bara.


Min mening med livet just nu är, ja det vet alla redan så skit samma.

Fast nu gör jag inte det, för nu bloggar jag för att slippa göra det som alla vet. Tidigare idag var jag i skolan och träffade mina fina klassisar för att göra det alla vet.

Efter det alla redan vet blev det lunch på Kaka, smarrig Chilikyckling. Mums! Sedan bar det hemåt, för att hoppa i onepiecen och lägga mig under värmefilten (bästa uppfinningen ävar). Med både onepiece och värmefilt kan man tro att jag är en frusen person och ja det är jag!

Längtar till fredag kväll gör jag också, för då är allt det där alla redan vet över och jag är fri i 3 hela dagar! Skönt! Hoppas på fint väder i helgen, så man kan vara ute mycket och bygga på immunförsvaret lite. På lördag blir det tentavin oxå, en dag efter men vad gör väll det om 100 yare!?

Nä, nu har jag inte tid att blogga, dags att plugga! (Nej, nu skrev jag det ju i alla fall, jag menade såklart. Det alla redan vet!)

Piss & kräm på er!

Det är ingen bula, jag ser ut så


Jag pluggar, man kan inte göra annat när det är tentavecka, men nog pratat om plugg nu!

Jag är glad, för jag har nytt nagellack. Det är mossgrönt och i en matt nyans. Undra varför det då heter nagellack och inte nagelmatt?!

Så här ser det ut


...och så här ser jag ut, ja exakt så faktiskt!

Här kan ni förövrigt läsa ett underbart blogginlägg, om den underbara Gunilla Persson. Detta visar att man kan se på saker och ting på många olika sätt, haha! LÄS!


Winnerbäck <3


Så begåvad, så äkta och alldeles, alldeles underbar!!


Alla minnen, konserter & skolår! <3


Svamp


Idag är jag ute på landet hos päronen. Idag blev det besök av Urbysläkten från stan & gissa vad vi gjorde? Vi var i skogen och plockade svamp, what are the odds liksom!? Inte nog med det, gissa hur mycket svamp vi plockade!? 7 KILO, what are the odds liksom igen!! Mycket trevligt hade vi, underbart väder, hembakta bullarfika och mumsig korv ute i solen.

Senare ikväll blir det myskväll med mami, lite gottis & kanske lite sushi!

Tjong!


Seminarium


Idag hade vi seminarium, det handlade bland annat om hygien, riskavfall samt VRI (vårdrelaterade infektioner)
Det var faktiskt mycket intressant och jag lärde mig en hel del nytt & en hel del jag redan kunde. Sedan blev det lite frågekryss och vem gick inte och vann då? Jojo Amanda minsann, mitt pris...en klubba! Mycket stolt och nöjd!

Här följer en liten lista på sånt som kan vara kul & bra att veta!
(iaf om man ska jobba eller jobbar inom vården)

* Kissa med fart om du vill få ut bakterier som kan orsaka urinvägsinfektion

* Urinvägsinfektion får du endast av dina "egna" bakterier som tillhör normalfloran, men som blir patogena när de hamnar i urinröret, bakterierna kommer ofta från din ändtarm

* Det har sällan med dålig hygien att göra att man får urinvägsinfektion (det är snarare större risk för infektioner om man duschar för ofta än för lite)

* Man får INTE urinvägsinfektion av kyla eller av förtajta byxor utan endast av endogena bakterier

* När man har pneumoni (lunginflammation) är den bästa miljön att vistas i hemmet. Där finns bakterier kroppen är van vid, städa alltså inte ditt hem när du är sjuk!

* Upp till 80% av alla patienter som vårdas i respirator utvecklar pneumoni

* Den vanligaste VRIn är Urinvägsinfektion och den näst vanligaste är lunginflammation

*Även Bakteriemi är vanligt förekommande inom vården, speciellt vid andvänding av CVK (central venkateter)

* Slarv med de basala hygienrutinerna är en stor anledning till att VRI är så vanligt idag!STD


Sexually transmitted disease! Detta hade vi föreläsning om igår, det finns mycket att säga om detta och mycket att lära också. Men det viktigaste är att vi förstår allvaret med detta & använd kondom!
Denna filmen fick vi se på föreläsningen igår, se, njut och lär! Haha!


Plugghäst


..."Min tjej är plugghäst, min tjej är så beläst". Så går låten, men det kan inte Pontus säga om mig, visst är jag beläst, men inte när det gäller inför tentan, men det kommer, det kommer.
Faktum är att jag pluggade ca 8 timmar igår och förhoppningvis blir det pluggish imorgon med.

Apropå att plugga är ett tips att aldrig plugga i sängen, detta kan resultera i enorm nackspärr och värk i axlarna, känner mig så stel i nacke, axlar och hals just nu att man kan tro att en viagra fastnat i halsen, haha

Annars då;
 Tittar på Adam live, inte speciellt roande, men sen kommer sjukhuset, jättebra i utbildningssyfte!
Annars nördar jag Wordfeud som vanligt (fast just nu suger jag hårt)
Är beroende av Hot wings från donken, vilket innebär att det måste ätas minst 3ggr i veckan, typ.
Idag har jag även lärt mig sminka mig med eyeliner, eller jag kunde det innan, fast inte snyggt, nu blir det alltså snyggt!
Missbrukar modebloggar gör jag också och känner mig ytlig, borde läsa en bok eller nått så jag blir djup igen!
Jag är också grymt sugen på att gå på teater, men jag tror faktiskt jag kan få med mina klassisar om jag tjatar lite, eller bara hittar en bra föreställning på Dramaten. Ja så får det bli!

Ikväll blir det nog Mozarellasticks och tomatsallad (sticksen är mest till Pontus & salladen till mig, bara så ni vet!)

Nu: sickhouse som sagt!


Tröttis


Idag är jag liite seg, slog upp ögonen en sisådär klockan två och har segat mig i sägen till typ nyss, då jag tog en välbehövlig dusch, så nu är jag fit for fight for the tävttstuga.
Innan duschen vart det iof lite frukost i form att Hot Wings som jag i natt tydligen fick med mig från Donken, mycket smarrig frukost!

Kvällen och natten igår var riktigt trevlig, tjejsnack, musik och dans som bara vi tjejer kan. Men nu får det nog bli en helgs vila från festadet, så satsar jag på det obligatoriska tentavinet om två veckor, eller hur tjejer?

Förövrigt på västfronten intet nytt, missbrukar Wordfreud, vinner såklart mot Pontus.
Apropå Pontus så heter han numera Ponny, i alla fall enligt auto correct. Han mejladress är också numera
Ponny_Pettersson_89@Hökmark.com, också såklart enligt auto correct!

Damm you autocorrect!

Later fellows!

damn you auto correct funny iphone fails and blunders


Festis


Ikväll äre fest på G, mådde inge vidare igår, mår lite bättre idag, så nu dödar jag mina bakterier med alkoholen. Moahahaha!!

Blev Hälleforsnäs marknad idag, men det var ingen hit, nu hänger jag i päronens soffa ett tag, sedan bär det av in till city igen för förberedelser inför ikväll. Måste ju måla på mitt ansikte och klä min späda kropp.
Ska tagga med lite go musik och missbruka wordfeud.
I natt sa jag att jag INTE skulle bli beroende av denna app, jag skulle inte ens testa den. Mindre än 24 timmar senare är jag fast, bra! Därför måste jag utfärda en varning, men har ni redan fått detta missbruk, får ni gärna adda mig. AmandaWho & jag föredrar normal spelplan!

Ikväll taggar jag till dessa songs;


Sjukdom


Halsvärk, bröstvärk, magvärk, yrsel, feberkänsla, illamående, skakningar & lös mage, ja det är det jag dras med idag, hurra!

Blir inge Västerås idag, bli sängen, tv & cola zero istället, det duger ok vid sådana här tillfällen.
Lyckades pina mig igenom en halv dag i skolan i alla fall & en sväng på stan (vilket iof inte alls var en pina, då jag fck umgås med min fina Jennie<3)
Skolan blev en ännu värre pina, då vi pratar om virus, bland annat rotavirus & calicivirus (vinterkräksjuka & magsjuka i vardagligt tal), då man själv bara vill kräkas och bajsa, men jag överlevde!

Tröstade mig med att efteråt genom att gå med mina underbara klassisar (som oxå underlättar mig från pina) till möke öp störe och köpa mig det underbara Maria Montazami läppestiftet (mitt uttal).
Jag säger bara en sak, MUMS!

Jag tror även att mitt lilla kaffedrickade kan ge mig viss darning, och rusande hjärta & varför inte lite kulen mage oxå. Vem vet?
Sedan så irriterar jag mig jättemycket på att jag alltid får till så långa & jobbiga meningar när jag skriver, förstår knappt själv ibland vad jag skriver, men orkar inte anstränga mig att ändra mig, typ.

Men jag gör väll som Grotescogänget och säger;
"Det är bögarnas fel"Armani


Ja juste. Skickade just iväg min pojkvän för att säkerhetsbajsa lite så jag kan få skriva i fred ,annars stör han mig bara med massa pussar, usch & fy! Apropå bajs så såg jag igår att Kissie hade gett bantnigtips i sin blogg, att bajsa. Jaja, nog pratat om bajs.

Idag var det skola till fyra, men vi slutade tjugo i tolv, rätt bra tycker jag. Så då blev det mysdag med mor, lite second hand shopping och en god sallad till lunch och avslut med stor veckohandling, inte lika kul.
Apropå second hand, idag fyndade jag en vinterjacka från armani för 125 riksdaler, den var grå.

Imorn är det fredag och då blir det skola, shopping av Montazami läppstift, träff med Jennie och resa till Västra aros. På lördag blir det marknad och ferre på kvällen med världens bästa tjejer, men det är ju självklart. Alla tjejer jag känner är världens bästa!

Nä nu får det va nog, imorgon måste jag vara pigg, då ska vi prata virus..och ja, jag kommer ha alla virus och bakterier när vi är klara med detta, haha.

Bajs med majs!...och som avslut, denna upppiggande video


Update


Nu äre tamefan dags att dra en update här, haha. Typ midsommarhelgen senast. Har väll inte hänt sisådär mycket, jobbat hela sommaren, lite semester och nu är skolan igång igen, det är great som fasiken! I love my classmates!!

Idag var vi på studiebesök på Berendsens tvätteri, vi gör nämligen ett arbete om avfallshantering av sjukhus avfall. Det var mycket intressantare än jag kunnat ana och för att inte tala om alla grejer som följer med tvätten, ojojoj.
Man fick sig en lite tankeställare och nu kommer man förhoppningvis i framtiden att alltid se till att BARA tvätt, hammnar i tvättsäcken.
Exempel på sådant som hamnat i tvättsäcken är bland annat;
Bäcken
Tvättskålar
Kroppsdelar
Journaler
Anställningsbevis
Kanyler
Oanvända sprutor
Morfin
Medicinkartor
Glasflaskor
Massvis med smycken och lypsyl
Pennor (som kan förstöra hur mycket tvätt som helst)
Massvis med saxar(Fanns en stor plastsäck med bara saxar)
Plasthandskar (som kan förstöra en hel tvättmaskin)
Ja you name it. Riktigt sjukt alltså, haha!

Nä, nu ska jag inte babbla mer, dags för sjukhuset....
på tv alltså!

Bajsbajs! (Citat av Matilda)


RSS 2.0