Aj mitt knä


Ja såklart, jag med min otur.
Igår skulle jag och Pontus sätta upp hyllor lite överallt i lägenheten (det blev jättebra och skitsnyggt by the way, haha) och så skulle vi sätta upp hyllor över sängen och därför så var vi tvugna att skjuta ut sängen från väggen. Därför blev det lite ont om utrymme vid sängänden för passage, men såklart glömde jag det, så jag dundrar in i sovrummet som vanligt, sängen sätter krokben för mig plus att jag fastnar i sladden till slagborren som ligger på byrån så jag gör värsta vurpan och rullar runt och landar på golvet tillslut. Det gör även slagborren som gör värsta repan och hålen i golvet, plus att jag tydligen slår i mitt knä rätt rejält.
Dock märkte jag inte det då, jag visste knappt vad som hände, helt plötsligt låg jag bara där och asflabba. Igår kväll, natt och speciellt idag har jag alltså väldigt ont i knät, bajs också jag som precis kommit igång med träningen, nu får jag böra träna överkroppen, haha

Trots allt detta som hände, plus massa krångel och lite sneda hyllor, blev det som sagt väldigt bra och ÄNTLIGEN är vi kalar med lägenheten, efter de 6 månader som vi (bara) har bott här! Eller.....det måste dras om lite sladdar och sättas upp kabelkanaler också, men sen är vi KLARA!


Sittning


Gårdagens sittning var verkligen jätterolig och trevlig, det finns så himla mycket trevliga människor på denna jord!
Hela kvällen var bra bortsett från maten som var katastrof, tre rättersmiddag där glassen till efterätt var den bästa av de tre rätterna, men då var ändå glassen äcklig. Till förätt en nästintill oätlig besk sallad, med några pyttesmå melonbitar, parmaskinka toppad med en dressing som smakade ungefär som aceton. Huvudrätt färdigmarinerade (vad som skulle föreställa) kycklingspett, med jättekonstig konsistens och färdigfrysta torra klyftpotatisar, en konstig (dock helt okej ändå) vitlöks sås och nada sallad till. Efterätten var som sagt glass, en djupfryst gammal glass full med isbitar, gick knappt att äta för det var så hård och kall, till det köpt Ohojs chokladsås. Detta kan man inte enligt mig kalla restaurang mat, och den som tinat upp denna maten kan ej kalla sig kock, usch!

Som tur var så var stämmingen på topp, människorna på bra humör och spexen roliga!
Sittningen avslutades med ett knäpptyst fackeltåg genom Eskilstuna till Strömsholmen, där vi sedan marcherade in i ring bland marschaller, brasa och ljudet till dånande pampig musik. Där avslutades rookieveckan med att vi brände våra rookiesymboler och blev isället riktigt MDH-studeter! Härligt!

Hela kvällen avslutades med disco, mycket dans och ännu mer trevligt folk!


Lördag


Skaplig träningvärk idag, jojo. Men då får man ju i alla fall bekräftatat att man gjort någonting bra. Igår blev det 1 & 1/2 timme på gymmet, riktigt härligt faktiskt. Det blev lite muskler, men destomera kondition den här gången, vi körde ca 20 min crosstrainer, 10 min trappmaskin (maskinen från helvetet) och 10 min roddmaskin som uppvärmning plus lite till då. Som sagt, det känns bra.

Snart ska jag göra mig iordning för att bli hämtad av mamma, så vi kan handla träningskläder till henne & finkläder till mig. Måste leta igenom garderoberna också efter ett par finskor, vilket är ett måste på en finsittning. Ska även försöka ta mig till Willys för att köpa något, jag behöver nämligen ett kvitto däifrån, det igår i sjuksköterskerookieuppgifterna till vår plåsterjakt.

Hade två helt knäppa drömmar inatt, den ena orkar jag inte berätta, har inte riktigt smält den än, men den handlar om att min mobil gick sönder, på ett jättekonstigt sätt. Den andra drömmen var inte så lång och det ända jag minns var att vi skulle äta tacos med b.l.a Pontus familj, tacosen köpte man från ett marknadstånd. Pontus skulle köpa maten, men det tog så långt tid, så helt plötsligt börjar han hjälpa snubben som lagar tacos. Det sjuka var att snubben var naken och helt plötsligt står Pontus också naken och serverar tacos, haha Sjuuuukt!
Om någon som läser detta är drömtydare, så vill jag absolut INTE veta vad denna dröm betyder!!

NU frukost!


Full rulle


Jajamensan full rulle it is. Sitter just nu och tittar på Sällskapsresan, riktigt bra. Fick alla sällskapresan filmer i en box i júlklapp av mamma och pappa, eftersom filmerna är kult så kan det vara kul att ha hemma, så kan man kolla på dem när man vill. 
Ska strax bege mig ner till stan för att ännu en gång köra ett gympass med Jenkan. Sen hem och duscha, sen bär det av till mormor för mat & myskväll.

Imorgon blir det upp tidigt för att följa med mamma som ska kolla på träningkläder. Hon ska ju nämligen åka på resa till Kanarieöarna snart, hela fyra veckor också, vilken lyx! När vi ändå är i shoppingtagen måste jag kolla efter en finklänning/långklänning eftersom det är finsittning med skolan imorrn kväll och alla måste vara finklädda. Shit vad svårt det är. Vad tusan ska man ha på sig, jag är inte van att ha fin kläder och så måste man vara snygg i håret och ha högklackat också, ojoj.

Det ska i alla fall bli riktigt skoj, så imorgon kväll blir det först rookie avslutning i skolan, sen sittning. Efter det är det bara hem och sova lite, för på söndag är det våran städ och tvätt dag här hemma. Vi måste även försöka på upp våra hyllor som vi köpte på IKEA förra veckan. Sedan börjar en ny spännande skolvecka och det blir mer och mer allvar för varje skoldag som går, fast det blir nästan roligare och roligare också. Så kul att lära känna nya trevliga människor! Den nya klassen känns verkligen toppen!

Nu food tajm innan träningen, så man orkar ta i, haha!


Tacobowling


Ikväll ska jag faktiskt ta och masa mig iväg på en rookieaktivitet och det ska bli superkul. Ikväll är det Tacobowling som står på schemat & jag är taggad till tusen, för jag menar tacos är gott och bowling är kul, haha.

Det känns riktigt bra med skolan och det blir bara bätte och bättre. Efter vårt första gruppmöte idag känns allt skitbra, jättetrevliga och bra tjejer allihop och vi kommer ha det toppen tillsammans och framförallt göra ett bra jobb! Allt känns forfarande nytt förstås, men man börjar få ett hum om hur man hittar på skolan, hur man ska gå tillväga osv. Toppen med andra ord!

Igår blev det hårdträning med Jennie igen, denna gången blev det över två timmar på gymmet, riktigt härligt. Idag känns det i kroppen kan man säga, men imorrn är det på´t igen. Måste än en gång poängtera vilken bra PT Jennie är, hård men snäll, haha.

Nu är det snart dags att piffa upp sig lite, piff, piff är viktigt när man ska ut!
See ya!



SSK- Rookie VT11


Student


Från och med i måndags (igår) är jag alltså student på MDH i Eskilstuna och efter min andra dag i skolan så känns allt jättebra! Typ 100 pers i min klass så det är omöjligt att hålla redan på alla eller ens känna igen alla, men alla jag träffat på är väldigt trevliga och jag tror vi kommer få tre kanon år tillsammans, även käpmiga och jobbiga, men roliga!

Efter en hektisk (men rolig) dag igår och en informationsrik dag idag, så ska jag ta en paus och gå till mormor och käka, mycket mysigt & trevligt!
Så Tjing pling!



Solsidan


Solsidan i mitt <3
Oerhört roligt, oerhört likt verkligheten!



<3


IKEA & mysdag


Igår drog jag & älsklingen till IKEA då vi insåg att det var lite saker som fattades i vårat hem, det viktigaste var helt klart trådkorgar till garderoben, så vi kan få lite ordning där inne.
Väl på IKEA var det ganska dåligt med saker som vi skulle ha, men tillslut hittade vi ganska mycket av det vi skulle ha i alla fall, så vi är nöjda. Det blev en golvlampa, sänglampa och hylla till sängen och det obligatoriska GALGAR!! Mit motto är; Åk aldrig till IKEA utan att köpa galgar, haha.

Väl hemma började vi backa upp och jag som alltid är het på gröten började så klart att montera ihop allt på en gång, lamporna gick fort och bra men när jag skulle sätta igång med trådkorgarna så....fattas själva ställningen till korgarna. Vart är då ställningen? Jo, kvar på IKEA vid kassan, betald och klar men inte med hem, grrr.
Så idag blev det en tur till Västerås igen för Pontus del, som ändå skulle dit och spela badminton, så allt löste sig i alla fall och efter det andra besöket på IKEA så blev vi även två hyllor och en lampa till rikare...och även såklart GALGAR!!

Igår hann vi även med ett stopp på Max & på Tati för att shoppa lite fint till Pontus, eftersom jag är fattig student får jag titta på när andra handlar istället, haha. Det blidde två jättesnygga t-shirts och ett bar urläckra jeans, precis som dem ska vara, säckiga upptill och thigta nertill, mums!

Idag har det varit en lugn dag hittils, jag laddar upp inför starten av högskolan imorrn med att vara grymt nervös och ha ont i magen, men jag känner mig trots det väldigt peppad inför imorrn.
 Nu snart bär det av ut till Hällby där Linusen ska fira sin fördelsedag, mycket trevlig & gott med smörgåstårta!

Nu är det dags att fixa iordning sig & fortsätta att ladda!


Mami


NU sitter jag på gästtoan ute på landet hos mamma & pappa, haha. En mycket mysig plats att blogga på anser jag. Idag ska jag umgås med mami hela dagen, det är riktgt mys det. Tanken är att vi ska sling mitt hår lite senare och jag hoppas det blir så, trots min madrömsupplevelse från förra gången detta skedde.
Då satt jag riktigt fast i slinghettan med massa hår som var en enda stor jättetova, buhu. Om inte Pontus hade kommit och räddat mig, då mamma inte är så smidig och det gör ont så fort hon tar i mitt hår, så hade mitt hår inte överlevt den gången.
Men idag ska vi alltså göra ett nytt försök och det som talar för att det ska gå bra denna gången är att jag nu jar ett mycket mer otovigt och nyklippt hår, dessutom har jag mycket mindre hår än sist.

Det kan även hända att vi åker på en utflykt till Lager 157, jag och mamma älskar nämligen utflykter, jojomensan. Senare ska vi även laga världens godaste fisksoppa. Ett jättebra alternativ om man inte tycker om fisk. När jag var hon läkaren tidigare i veckan sa han att jag måste äta mera fisk, vilket kan lbi svårt för mig som bara tycker om lax, men då är fisksoppan jättebra att variera med.

Måste även passa på att vinka till Jennie och Tobbe osm idag sätter sig på planet till London, trots att jag är grymt avundsjuk, vem skulle inte vara det liksom, så är Jennie grymt värd denna resan och jag ser fram emot att se alla snygga bilder sen!!

Nej nu börjar det bli dags att bege sig från toan, så jag får lov att avsluta här. Tjao!


<3


Träääning


Idag bidde det träning för hela slanten, nästan i alla fall. Men jag tyckte jag kämpade på bra och tror ni mig inte får ni fråga min PT Jennie! Det bidde lite kondition, ben, arm, rygg och magövningar, så nu ska vi bli "fitta" som det så fint heter, haha. Efter träningen var det bara att kasta sig hem och in i duschen för sedan väntade ett restaurang besök med mamma & pappa, både trevlig och gott.
Han även med att storhandla så nu har vi så vi klarar oss några dagar till.

Ikväll blidde det myskväll med Pontus, vi åt räckor. Tyvärr blev det inge vin utan Loka till med det duger det med. Efter det blev det filmtajm, Black Sheap säkert världens konstigaste film. Den handlar om muterade får, mer behöver jag nog inte säga. Svårt att säga om jag rekommenderar den eller inte, men se den om ni vill, det är ju helt klart intressant och det var faktiskt ganska spännande och se vad fåren skulle göra härnäst och hur dem bekämpade dem muterade fåren.

Nu tjatar min älskling på mig, jag måste tydligen gå och lägga mig nu.
Natti natti...Bäääää!
Jag måste bara räkna får innan jag somnar...muterade får, haha!



Mysig film, eller hur?!


Bra dag


Idag träffade jag Jennie och som vanligt var det mycket trevligt! Jag fick även en jättefin börja studerapresent, tack snälla sötis, jag blev jätteglad!
Fick även tag på lite nya träningkläder så nu är det nya tag som gäller, förhoppningvis redan imorrn! Det är mycket roligare att träna om man får ha snygga, nya kläder på sig, haha.

Nu tittar jag på tv(skräll) och väntar på min älskling (som vanligt), det känns som mitt liv går ut på att vänta, iaf 3/4 av mitt liv. Ska snart börja laga mat också, tror det får bli spagetti och köttfärsås ikväll, mycket gott.

Imorgon väntar ´förhoppningvis lite träning som sagt, sedan blir det lunch på Innovation med mamma & pappa. Så måste jag handla & plugga lite också, så det blir en hektisk dag imorrn med andra ord.

Föresten så tog jag bort Julpyntet ur granen tidigare idag och fy tusan vad den barrade, det bara öste ner barr och hela händer och armarna blev fulla av barr, även mitt "barr" (hår) blev fullt av barr...undra hur många gånger jag skrivit barr nu? Barr, Barr, Barr!!! Men nu är det gjort i alla fall, nu återstår bara att få ut granen ur lägenheten på nått sätt utan att gå barr överallt. Detta låter väldigt mycket som ett omöjligt uppdrag, så därför lämnar jag över det till Pontus, haha.



Pssst...Snart ser jag ut såhär!


Träffa Jennie


Senare idag ska jag ner på stan för att träffa fina Jennie, det var ett tag sen nu så det ska bli så kul & mysigt! Jennie är en av de underbaraste vännerna jag har och hon betyder allt för mig, det är verkligen nått speciellt att få ha en sådan vän! <3

Annars så njuter jag av min ledighet, att inte behöva gå och lägga sig tidigt på kvällarna. Man kan sitta uppe lite för länge och titta på något tvprogram man egentligen inte vill se, men ändå gör bara för att man kan!
Sedan njuter jag av de härliga sovmornarna som jag också får dela med min fina Sambo, få förunnat. Bara det att man kan vakna när man vill och sedan ta dagen som dem kommer, ingen stress för jag hinner med allt, för ovanlighetens skull. Idag har jag trots att jag sov till nio hunnit med en hel del, bland annat har jag börjat plugga. Jag har börjat läsa lite litteratur vi ska använda oss av första veckan i skolan, men eftersom jag tjvustartade idag kan man nästan säga att jag från och med nu är högskolestudent! Härligt!
Jag känner redan hur lärd jag är, haha!

Snart är det dags att inta någon lätt lunch och så skulle jag behöva plocka av julgranen också, så man kan slänga ut den någon gång. Dock är julgranen det ändå Juliga vi har kvar här hemma, men ändå det måste BORT!!! Bort med vintern in med våren!



Vår julgran!


Ny frissa!


Idag var alltså min första dag på min uppladdningvecka inför skolstarten. Det blidde en mycket bra dag, över förväntan. Min fina mor hämtade mig tidigt så vi kunde dra en repa på TP & så jag bland annat kunde lämna in mina & Pontus förlovningringar för gravyr. Ska bli kul att äntligen få lite gravyr i dem, dock kommer det kännas tråkigt & tomt att vara utan dem i två veckor, men men.
Tack vare presentkort på akademibokhandeln, som jag så generöst fått av min fina släkt på min födelsedag kunde jag handla fina nya pluggstuff. Det blev mycket fina saker, riktigt kul tycker den blivande pluggnörden! 

Sedan blev det ett efterlängtat besök hos frissan och resultatet blev NÖJD!! Skönt att slippa ha en tråkfrisyr bara för att kunna sätta upp det på jobbet, nu är det mer en riktig frisyr, en plugg frisyr, haha!
Efter detta blev det en sväng på stan för att köpa slingor till det nya tillskottet, sedan bar det av till läkaren.
Läkaren var ganska nöjd med mig, men mer låter jag vara osagt, alla är väll lite osunda ibland...eller. Iaf så var det inga stora problem och snart ska jag ju bli tränings nörd på friskis också, måste bara vara helt kry från snoran först!!

Efter att ha fixat lite i hemmet så har jag nu hamnat i liggade position i sängen framför TV:n, en av mina favorit saker här hemma, förutom datorn då, haha!
Vad blir det för mat på TV:n och jag blir sjukt hungrig, hmm vad blir det för mat ikväll...Pontus!?!



Min nya frisyr!


TwittTwitt


Eftersom jag bestämt mig för att börja blogga igen, så tänkte jag att det var lika bra att också börja Twittra igen! Kanske inte blir så jättemycket uppdateringar men där är det ju enklare att uppdatera om jag inte har så mycket att skriva!
Här är min Twitter för den som är intresserad! TwittTwitt!!

"Jag pratar bara när jag har nått vettigt att säga"


Klicka på mig!


I <3 Söndag


Jag älskar söndagar när dem är mysiga, lugna & när man inte behöver gå till jobbet nästa dag, haha.
Igår åkte jag ut till mamma & pappa för att umgås lite & för att sova över, riktigt trevligt faktiskt, så därför blev jag även kvar här ute idag. Även Pontus kom ut hit imorse så nu har vi haft en riktigt mysig dag här ute med pappas "hotell" frukost, mammas "hotell" mat (lasange) och vi passade även på att låna badkaret.
Ikväll väntar dock en tvätttid på oss hemma, men det är ganska soft, jag gillar verkligen vår tvättstuga. Långa genreösa tvätttider, riktigt bra maskiner och torkrum & det bästa av allt är att det finns tre maskiner så det går snabbt att bli klar.
Får dock inte missa premiären av Solsidan ikväll, en favoritserie för oss som för dem flesta andra!
Nej nu är det dags för "hotell" fika!


"Han är så skum att han inte ens behöver tvättmedel"


En Rosa tvättmaskin skulle man ha!


Plugga


Det ska bli väldigt spännande & kul att börja plugga, men jag är nervös det kan jag inte förneka.
Man har ju faktiskt ingen aning om vad man egentligen ger sig in på & hur ska man alls kunna veta om man valt rätt?! Kan man någonsin veta om man valt rätt föresten!? Jag hoppas på att jag blir nöjd med min utbildning och att jag har roligt undertiden, men man kan ju aldrig veta om jag hade tyckt en annan utbildning varit bättre, men detta kanske jag aldrig får veta?!
 Just nu känns allt rätt & bra i alla fall och jag hoppas att jag om tre år kommer ut som en ny, pigg och motiverad sjuksköterska och som prognosen ser ut just nu kommer jag att sluta min utbildning och direkt kunna börja jobba.

Det ska bli såå kul att få lära känna nya människor, att äntligen få använda hjärnan till något vettigt (förlåt Calix) och att känna att man gör någontin meningsfullt. Jag ser fram emot att få nya utmaningar och att få göra praktik. Ja jag känner mig motiverad, men jag vet med all säkerhet att jag kommer spy på att plugga ibland, att jag kommer ligga sömnlös många nätter för att jag känner mig stressad, pressad eller osäker. Jag vet att detta kommer att innebära blod, svett & tårar, men jag är beredd & det bästa med allt är att jag (som så med allt annat) alltid kommer ha min pojkvän vid min sida och då känns aldrig någonting jobbig eller svårt längre!
Shit vad töntig jag lät nu, men det är faktiskt så jag känner och det känns fantasktiskt!


Börja på nytt


Jag har funderat och funderat och funderat och så har jag funderat och nu har jag kommit fram till att jag borde, vill & kan börja blogga igen.
Vet inte om det kommer bli bra eller kul att läsa, men jag gör ett försök. Det kan ju annars vara kul att kunna skriva ner lite tankar och funderingar nu när jag ska börja plugga.
 
Såg att jag inte bloggat sedan september, det är dåligt. Det är inte det att jag inte haft nått att skriva om, utan att jag inte har haft nån lust. Men det har ju ändå hänt en del sen sist, därför tänkte jag publicera en liten lista i punktform med de grejerna som känns mest betydelsefullt/meningsfullt!

*Blivit sambo på riktigt i världens finaste & mysigaste bostadsrätt
*Jag har förlovat mig med världens bästa & finaste kille<3
*Varit på en romantisk weekend i Sthlm
*Jobbat över ett halv år på Calix, en arbetsplats jag gillar väldigt mycket trots allt
*Fått och har kvar väldigt bra & fina vänner
*Kommit in på högskolan och på allvar bestämt min kommande framtid
*Fyllt hela 22år!!!
 
Det är säkert flera saker som jag vill ha med här, men som jag glömt, detta kan ju bero på just det att jag fyllt 22år och blivit gammal & gaggig.

Som sagt, nu visar det sig hur bra jag kan hålla i detta bloggandet, men om inte annat så kan jag ju ha en anledning till att slippa plugga lite ibland, hihi.

...och bara en sak till. Jennie, när du läser detta, om jag lovar & håller i bloggandet, kan inte du fixa en nu design till mig, iaf en ny presentation i sidomenyn (behövs verkligen). Snäääääälla! Tack!


<3


RSS 2.0